tiistai 15. lokakuuta 2013

Mobile Monday

Syyskuun puolella tuli käytyä muutaman ryhmäläisen kanssa tapahtumassa nimeltä Mobile Monday (keskiviikkona). MoMo on Helsingissä vuonna 2000 puolivahingossa syntynyt idea, jossa alan mobiiliosaajat kerääntyvät jakamaan tietoaan ja taitoaan halukkaille kuulijoille. MoMon suosio on jatkanut jyrkkää kasvua, yltäen jos ympäri maailmaa suurimpiin pääkaupunkeihin.

Tapahtumassa tehtiin yksi asia hyvin selväksi: Suomalainen osaaminen on kultaa. Maailmalla siis ymmärretään, että mitä ikinä koulutusta Suomessa saatkin, sen täytyy olla hyvää. Kyllhän se totta on, ei Suomen koulujärjestelmää turhaan kehuta. En varsinaisesti asiaan ole perehtynyt, mutta ruohonjuuritasolla kuitenkin opiskelijasta pyritään pitämään huolta, terveyspalvelut ovat kunnossa ja kouluruoka tarkkoja säädöksiä myöten laadittu joka koulutusasteella. Toki ruoasta maksetaan korkeakouluun päästäessä, mutta aivan mitättömän summan.

Toinen tärkeä pointti oli se, että kaikki mobilisoituu. Siis kaikki, jopa Starbucks. Pikaisen pohdinnan jälkeen on vaikea käsittää, miten kahviketju voi hyötyä niin suuresti mobiilisoitumisesta, mutta oletettavasti se on rahan arvoinen asia. On turvallinen oletus, että yritykset, varsinkin suuremmat, tulevat jatkossa panostamaan mobiilisovelluksiin runsaalla kädellä, onhan älypuhelin syrjäyttämässä Nokian 3310:n pysyvästi.

Tästä löytyy linkki kiinnostuneille, katselkaahan jos ne vielä Ouluun palaisivat luennoimaan. Siellä sai vetää ilmaset kännit jos uskalsi ja toki pientä naposteltavaakin löytyi! :) Tosin ehkä kannattaa varautua kuuntelemaan näinkin arvokasta tapahtumaa selväpäisenä.. :D
http://www.mobilemonday.net/



5 kommenttia:

  1. oliko ilmasta kalijaa

    VastaaPoista
  2. aika jännä että sai vetää ilmaset kännit, mikähän siinä oli funktiona?

    VastaaPoista
  3. Varmaan helpottaa verkostoitumaan kun on muutaman ottanu alle? :D ei jännimystytä niin paljoa

    VastaaPoista