tiistai 15. lokakuuta 2013

Twitter

Twitter on mikroblogipalvelu, jonne käyttäjät lisäävät "statuspäivityksiä", kuitenkin huomattavasti suppeampia kuin facebookissa. Maksimissaan Twitterin päivitys voi olla pituudeltaan 140 merkkiä, mutta tarkoituksena on kuitenkin pitää omat twiitit (statuspäivitykset) mahdollisimman lyhyinä ja ytimekkäinä.

Käyttäjillä on mahdollisuus listata twiittinsä osa-alueittain käyttämällä # merkkiä, avainsanoja. Risuaidan ja avainsanan yhdistelmää kutsutaan hashtagiksi. Ohessa olevassa kuvassa näkyy oma twiittini kurssiajalta, hashtageina löytyy #life #or #death ja #retweet. Käyttäjät pystyvät siis löytämään twiittini näillä hakusanoilla.

Itse en koskaan innostunut Twitteristä. Suurin osa kavereistanikaan eivät sitä käytä, joten tuntuu turhalta jakaakkaan siellä mitään kun kukaan sitä ei tule huomaamaan. Toisena olen huomannut sen, että kaikki jotka eivät ole tällä kurssilla olleet eivät käytä hashtageja. En tiedä kyllä mistä se johtuu, toisaalta en minäkään käytä.

7 kommenttia:

  1. Twitter on kyllä harvinaisen surkea sosiaalinen media kelle tahansa tavalliselle tallaajalle. Sopinee paremmin poliitikoille, artisteille, mediapersoonille ja sun muille turhille julkkiksille. Tavallisen pulliaisen twiitit tahtovat hukkua massaan ja suositutkaan hashtagit eivät nosta sitä twiittien suosta. :/

    VastaaPoista
  2. Suomessa twitteri ei koskaan ole ollut kummoinen menestystarina.

    VastaaPoista
  3. Suomi on liian pieni paikka twitterille

    VastaaPoista
  4. #or on kyllä vähän huono hashtag yhtään millekään twiitille.... :D

    VastaaPoista
  5. Totta, Suomeen Twitter hype ei ole kyllä vielä rantautunut kunnolla, tiedä sitten rantautuuko koskaan. Ja ajattelin #or vähän niin kuin jatkumona :D Joillain olen nähnyt tollasia tageja facebookissaki niin ajattelin sen olevan ok.. :D

    VastaaPoista
  6. http://www.somethingawful.com/twitter-tuesday/

    VastaaPoista
  7. pitäis olla varmaan kamalasti sanottavaa kaikista ajankohtasista aiheista tai vaikka runoilla että olis twitter-seuraajia?

    VastaaPoista