maanantai 14. lokakuuta 2013

Verkostoituminen

Tavallisena arkipäivänä saatan lähettää keskimäärin yhden tekstiviestin päivää kohden, ja tuohon numeroon sisältyy kaikki puhelimeni yhteystiedot. Eihä kukaan oikeastaa enää lähetä tavallisia tekstiviestejä älypuhelinaikana vai mitä? On Whatsapp, Viber, Facebook lukuisien muiden viestintäpalveluiden joukossa. Suunnittelinhan puhelinliittymänikin näihin pohjautuen, mahdollisimman halvaksi, kunhan vain netti löytyy.
Tavanomaiset tekstiviestit ovat kuolemassa sukupuuttoon.

Viestisovelluksia käytän tavoittaakseni ystäväni tarvittaessa päivittäin. Kyselen kuulumisia, kerron tuoreimman päivityksen elämäntilanteeseeni tai lähettelen kuvia mahtavista tilanteista. Näin pidän yllä ystäviini luomia vahvoja suhteita. Vahvat suhteet ovat ajan myötä muodostuvia pitkäkestoisia ja jollain tasolla intiimejä suhteita ihmisten välillä. Esimerkkejä vahvoista suhteista voisi olla lapsi-huoltaja -suhde, romanttinen suhde tai ystävyyssuhde. Jokainen tarvitsee elämässään pitkiä suhteita pitääkseen päänsä kasassa.

Työ- tai koulumaailmassa kuitenkin on hyvin tärkeää kerätä heikkoja suhteita. Jokainen uusi tuttavuus on alkanut heikkona suhteena, ja suurin osa niistä sellaisena säilyykin. Oli kyseessä sitten naapuri jota tervehtii aamulla postia haettaessa, kollega tai opettaja. Kun aikomuksena ei ole päästää henkilöä omaan yksityiselämään, pysyy suhde automaattisesti heikkona.

Tunneilla kävimme läpi heikkojen suhteiden tärkeyttä, ja kuinka myös niitä tulisi vaalia. Halutessaan edistyä työuralla on solmittava uusia heikkoja suhteita, eli tutustuttava uusiin henkilöihin joiden apu voisi olla korvaamatonta. Tärkeää on myös pitää yllä vanhempia suhteita, jotta oma verkosto säilyisi mahdollisimman laajana.

http://www.catgifpage.com/yeah-i-know

1 kommentti: